En dag ute på vägarna

Att äga en husvagn och ge sig ut på en campingsemester är väldigt roligt, det är en möjlighet att åka bort och komma undan, samtidigt som man njuter av vad naturen har att erbjuda. Det är dock inte en dans på rosor om man säger så, det är väldigt vanligt att man råkar ut för diverse problem och komplikationer under resan såsom fel framvagnsinställning. Det fick jag uppleva tidigare under sommaren.

framvagnsinställning | Min Polarvagn | Polarpriset.seJag var ute och campade med familjen, vi hade väldigt kul och det var dags att runda av. Vi packade i ordning och gjorde oss redo att åka hem, men under hemvägen skulle jag få problem med min Volvobil. När jag började komma upp i en högre hastighet lade jag märke till att det var något som inte riktigt stämde med väghållningen, jag märkte även hur ratten började vibrera, darra och bilen ändrade riktning så fort jag lättade fästet på bilratten.

Jag blev väldigt orolig, så jag parkerade för att kunna göra en observering av bilen för att ta reda på vad problemet var. Jag hade misstankar om att hjulinställningarna var felaktiga, och visst skulle det visa sig vara så. Jag kontrollerade de bakre däcken, och de hade tagit mycket stryk och slit vilket ledde till en felaktig framhjulsinställning. Det var tur o oturen att det bara var det som va fel på bilen, nu slapp jag iallafall ringa bärgare. Men jag hade inget annat val än att åka in med bilen till service. Det var inte mycket lång väg hem så jag körde hem utan några problem, men när jag väl var hemma kontaktade jag en verkstad direkt för att boka tid för service.

Framvagnsinställning

Vissa bilar tillåter endast justering av framvagnen, därav begreppet framvagnsinställning. Om bakhjulen inte står rätt till på en sådan typ av bil kan det uppstå fel i framvagnsinställning och då krävs det att man åtgärdar hjulens vinklar, och då rekommenderas det att man uppsöker en verkstad för bilservice.